jeugdorkest

Het is leuk muziek te kunnen maken met andere jongeren die al snel hechte vrienden worden.  Hieraan wordt hard gewerkt elke maandagavond onder leiding van Sander Vets.

Sander nam in september 2021 het dirigeerstokje over van Sylvie Erauw.  Hij behaalde in 2021 zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen.  Zijn eerste stapjes als trombonist zette hij bij Mark Joris in 2004.  Met dat instrument ontwikkelde hij snel z’n talent en nam hij deel aan verschillende wedstrijden waar hij vaak in de prijzen viel.  Een ware aanwinst voor onze vereniging dus.

Met Sander hebben we een dirigent die doordrenkt is van muziek.  Zijn passie en liefde voor muziek wakkert hij dus wekelijks aan bij onze jeugdmuzikanten.  Ondanks zijn prille carrière kan hij al putten uit verschillende ervaring als professioneel muzikant met vele van onze Vlaamse en Nederlandse artiesten, maar ook dirigeren is zijn passie.

Het is zijn taak om onze jongeren voor te bereiden voor het groot Harmonieorkest.  Omdat hij ingeschreven is als leerkracht van de gemeentelijke afdeling van MA’GO! worden onze repetities officieel aanvaard als het verplichte vak samenspel binnen de academie.  Om te kunnen toetreden tot de jeugdafdeling dient de leerling minimaal de lagere graad van de muziekacademie gevolgd te hebben.

Meermaals per jaar komt de jeugdharmonie in actie: tijdens het Showconcert in april, tijdens de gezamenlijke concerten i.s.m. MA’GO! in maart en tijdens het Teerfeest begin december (als Corona geen roet in het eten gooit uiteraard).  Daarnaast leren de leden van de jeugdharmonie elkaar beter kennen buiten de repetities, met name tijdens de jaarlijkse daguitstap en het oefenweekend in Hoge Rielen samen met het Harmonieorkest.

Is je zoon of dochter geïnteresseerd om die theoretische muziekopleiding tot leven te brengen, of ben je een jonge, beginnende muzikant?  Onze jeugdharmonie repeteert elke maandagavond om 18u45 in Da Capo, Lintsesteenweg 1a te Hove.  Heb je vragen?  Neem even contact op met Sander via 0492/55.19.03 of info@sandervets.com .

Meer info? Bezoek dan zeker deze website www.sandervets.com

 

Van harte welkom!